Nejsi přihlášen
Rozvoďák po stopadesátý...
Ahoj,
zase dotaz ohledně věčného téma...
vloni na jaře jsem vyndal napínák rozvoďáku a byl vyjetej na 17 zubu. Tak jsem si říkal, že mě to v zimně asi nemine. Najezdil jsem asi 4500 km a teď mám motorku rozebranou. Když jsem včera vytáh napínák, tak jsem zjistil, že je pořád na tom samém místě, což mě trochu překvapilo. Hledal jsem v té příručce tu toleranci(rozteč několika článků) abych zjistil jak moc je vytahanej. To jsem ale nenešel, čuměl jsem do dalších diskuzí a nic. Nevíte někdo ten rozměr?
Pak jsem schodil víko abych na to mrknul (stejně jsem chtěl dělat vůle) a hejbal jsem s tim řetězem na kolečách a tam žádná vůle není, sedí jak prdel na hrnci. Je volnější jen do stran ale to je normální, ne?
Nejrači bych to sešteloval a zavřel, protože musim koupit filtr, kotouče a desky
Co vy na to? Dá se to změřit?
Dík za rady
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
Re: Rozvoďák po stopadesátý...
Mno to je zajimave,taky jsem se na podzim dival a byl na 17-tem zubu,tak jsem si rikal,neco jeste vydrzi,ma za sebou sest sezon,takze teoreticky tri zuby za rok,tak by to mohlo jeste tenhle rok vydrzet,snad,jinak jsem to chtel behem sezony menit,uvidime.
Männer sind primitiv,aber glücklich!
Napinak a rozvodak se resil dost detailne tady
http://www.suzukibandit.cz/openforum/vi … php?id=629
http://www.suzukibandit.cz/openforum/vi … php?id=629
To jsem četl, ale odpoveď ani názory na mé dotazy tam nejsou...
Filous, co ty na to?
Neblbni, řekl bych, že ten řetěz má před sebou ještě pěknejch pár tisíc kilometrů. Těch vyjetejch 17 zubů nebude tak, jako že šponovák přezkočil 17 krát. Na začátku když je novej byl někde okolo 10 zubu, tak počítej 10 tku jako 0. Já měl po 24.000 zhruba 15 zub vyjetej, ale ve skutečnosti jich došponovalo jenom těch 5. No a do 21 jich je ještě dost. Sám si psal když jsi to po sezóně rozdělal že se to ani nedošponovalo.
Bedřich psal:Honza psal:Napinak a rozvodak se resil dost detailne tady
http://www.suzukibandit.cz/openforum/vi … php?id=629To jsem četl, ale odpoveď ani názory na mé dotazy tam nejsou...
Filous, co ty na to?
Ze se ti do toho micham, rozdil od pocatecniho stavu je vyjadrenej myslim dost presne, vcetne fotek... Viz, Kellyho prispevek:
I na tý fotce je vidět otlak kde byl počáteční stav..
Počkáme na Kovala jestli vylezlých 6-7 zubů už je dle jeho názoru na výměnu nebo jestli počkat..
Já měl teď ve 48000km jen 3 zuby venku tak ho udělám až v 60-72000km..
Myslím, že nejni až tak důležitý na kolikátým zubu je šponovák vyšponovanej když ho vyndáš, spočteš zuby a zjistíš, že je venku celkem 17 to znamená zhruba vyjetejch od počátečního stavu 7, řekneš a dóó prdele je třeba vyměnit. Jestli jsou do konce ještě 4 a šponovák je funkční včetně tlačný pružiny tak není co řešit. Ty zuby tam nejsou jen tak pro nic za nic. Mám 6 zubů do konce na 30 tis kdy bude servisní interval na výměnu.
Já třeba z tý fotky žádnej počáteční stav nevidim. To by ta fotka musela být trošku větší, či lépe vyfocená. Dá se usuzovat, kde byl šponovák doplý, což mi nijak nepomůže...
Počáteční stav z fabriky je u B6 na 7 zubu? Soudíte podle čeho?
Bedřich psal:Já třeba z tý fotky žádnej počáteční stav nevidim. To by ta fotka musela být trošku větší, či lépe vyfocená. Dá se usuzovat, kde byl šponovák doplý, což mi nijak nepomůže...
Počáteční stav z fabriky je u B6 na 7 zubu? Soudíte podle čeho?
...u každý motyky bude počáteční staf jinej plus mínus autobus, záleží na sesazení motoru, dýlce řetězu v novym stavu atd...dyš ten šponovák vyndáš, tag uvidíš gde byl začátek...máš tři možnosti čeho se držet...esi má eště šponovák kam líst nebo změřit rosteče čepů řetězu a nebo se prostě držet servisního intervalu danýho výropcem, coš může bejt trabl, pokuť nemáš železnou jistotu, že nejni stočený tacho...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
luig psal:luig psal:Kam zmizla ta fotka? Včera tu ještě byla
Tak ta fotka je v tý diskuzi na kterou se tu odkazuje, musim už přestat s tim zasranym hulením, co mi Barynek prodává
aspon vidíš, že ti neprodávam žádnej shit
Bandit 4EVER!!!
Filous psal:Bedřich psal:Počáteční stav z fabriky je u B6 na 7 zubu? Soudíte podle čeho?
...u každý motyky bude počáteční staf jinej plus mínus autobus, záleží na sesazení motoru, dýlce řetězu v novym stavu atd...dyš ten šponovák vyndáš, tag uvidíš gde byl začátek...máš tři možnosti čeho se držet...esi má eště šponovák kam líst nebo změřit rosteče čepů řetězu ........
A kolik mají být???
Bedřich psal:Filous psal:Bedřich psal:Počáteční stav z fabriky je u B6 na 7 zubu? Soudíte podle čeho?
...u každý motyky bude počáteční staf jinej plus mínus autobus, záleží na sesazení motoru, dýlce řetězu v novym stavu atd...dyš ten šponovák vyndáš, tag uvidíš gde byl začátek...máš tři možnosti čeho se držet...esi má eště šponovák kam líst nebo změřit rosteče čepů řetězu ........
A kolik mají být???
o z hlavy vopravdu nevim, ale v manuálu to najdeš, já sem línej
...tag t
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Stránky: 1