Nejsi přihlášen
Z časopisu ABC rok 1960 :-)
Nostalgie....
Až bude tobě, pionýre, čtenáři, třicet, pětatřicet let, vzbudíš se do světa, který už v mnohém nebude podoben dnešku. Budovatelé komunismu v Sovětském svazu i u nás budou mít k dispozici moderní automatizované závody, zvládnou zemědělské práce průmyslovým způsobem, budou pracovat šest hodin denně. V té době proniknou hluboko do tajů vesmíru. To všechno se promítne do každodenního života: 250 miliónů tun oceli ročně, hojnost všech prostředků, městská doprava zdarma, bezplatné stravování ve školních a závodních jídelnách, bydlení v prostorných bytech bez nájemného, levné nebo bezplatné turistické základny atd. To není začátek fantastické povídky našeho časopisu, to je reálný dvacetiletý program Komunistické strany SSSR, o kterém píše, mluví a přemýšlí celý svět. Bledne sláva kapitalistické techniky a výroby. Vždyť za deset let předstihne SSSR Spojené státy americké dvaapůlkrát a v roce 1980 bude jeho náskok sedminásobný. Je krásné žít v takovém světě!!
Všichni se musíme přičinit! Učit se a pracovat. I mimo školu ve svých pionýrských oddílech, kroužcích i ve speciálních kolektivech. Komunismus potřebuje lidi odvážné, čestné, muže a ženy, kteří umějí žít v kolektivu a pro kolektiv.
zdroj: Ftipky,cz
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
Re: Z časopisu ABC rok 1960 :-)
sonyk psal:ja znam jenom skauta ve skolce sem uz ani nerikal soudruzkou byl to rok pred revo.
ja soudružky zažil, naklusal jsem do školy se soudružkou a v listopadu to byly všechno najednou paní učitelky, moc jsem tomu nerozuměl proč, páč "souška" byla jednoznačně v popředí popularity
Bandit 4EVER!!!
Banditatom (Člen) 18.01.2008 12:13:50 Offline |
co je to pionýr fakt nevím, ale vím co jsou to pionírky
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Jo kurwa to byl život furt sem moh bejt nalitej jak puma nažranej za tašku hrušek a furt mě zbejvaly prachyzato dnes?furt střízlivej,hladovej a prachy furt v tak to je ta demokracieale to co sem si zažil jako mánička to si dnes nezažije nikdodnes je všeho habakuk ale ten čas jaksi letí nějak moc zběsile a to jediný mě serejj měl sem se líp učit
Jebat motorky :-)
K.a.s.y.m. (Člen) 18.01.2008 12:44:24 Offline |
....vyměním ojetého pionýra za neojetou pionýrku...zn.ojedu sám...
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
SLUGI psal:... dyť vy už ani nevíte co to byl pionýr
... myslím na vlastní kůži
Já náhodou vím, co to byl pionýr. To byla Jawa vyráběná v Povážských strojírnách u bývalých bratů na východě. A vím co to je na vlastní kůži, i na vlastních kostech...díky jemu mám v ruce titan...
Datel psal:...a kdo cvičil na Spartakiádě, srabi?
Jááááááááá, v oranžovobílém oblečku s dráčkem z polystyrenových kvádříků v jakémsi fusaku s uchama a knoflíkama
A holky o nějakou tu třídu výš cvičily na super mjůzik Majkla Dejvida
ABik psal:Datel psal:...a kdo cvičil na Spartakiádě, srabi?
Jááááááááá, v oranžovobílém oblečku s dráčkem z polystyrenových kvádříků v jakémsi fusaku s uchama a knoflíkama
nestěžuj si, protáhl jsi tělo, kouknul na starší spolužačky v přiléhavých oblečkách a užil jsi si svých pět minut slávy
komu se dneska poštěstí dostat se na Strahov a navíc, aby mu lidi tleskali?
Bandit 4EVER!!!
ABik psal:Datel psal:...a kdo cvičil na Spartakiádě, srabi?
... wogo sem byl "vo třídu vejš" , já měl červený trenky a bílí tričko
... a tělocvikáře málem štrejchlo když sem po roce usilovnýho nacvičování měsíc před odjezdem do Prahy oznámil že raděj pojedu na pijonýrskej tábor do Polska
"FORTUNA IUVAT AUDACES"
Banditatom (Člen) 19.01.2008 13:35:55 Offline |
takovejm bolševickejm akcim jsem se výhýbal jak čert kříží a proč???? protože jsem ještě tahal plastovýho kačera po ulici
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Datel psal:...a kdo cvičil na Spartakiádě, srabi?
mě ji zrušili chvilku před tim než začla myslim v roce 1990 vše bylo připravino a pak nic veřte že to človeka mrzelo pul roku nacvičování přišlo nazmar
když ho miluješ neni co řešit bandit
nebo bmw gs
ydom psal:Newada psal:zdenek 1 psal:o takovou fajnou dobu jsme přišli,když benál stál 2kčs
jo a kolik si vydělal čistá ruka? 30 000 asik ne co.
30000tolik peněz jsem viděl 1krát v životě
holt mládě tak se uč aby to nebylo naposled
kuwa chlapi jak to bylo: slibuji tu nede všemi jako jiskara jasná, ..... a dál nevim, pionýrem sem se nestal bo nějaká kopačka měla při slibu keci tak sem to jako hokejka nemoh nechat jen tak a servali sme se, říďa nás vyhodil a já nedostal šátek hotl trable sportovní školy
jak dlouho ještě?
Stránky: 1