Nejsi přihlášen
Klapání v motoru trochu jinak...
Ahoj, sorry že jsem dávám tohle téma "znovu", ale problém je trochu jiný a ty diskuze je už o ![]()
Trabl:
Po nastartování je slyšet klepání z motoru závisle na otáčkách. Při volnoběhu míň a votočením heftu a zavření je to slyšet víc. Ve vysokých otáčkách to klape až to slyším v helmě.
Co jsem předtím dělal:
- Výměna vzducháče
- Kontrola rozvoďáku (vyndanej napínák a opět zandaný + několíkrát otočení motorem přes snímač)
- Víko bylo dole a NOVÉ nastavení vetilů
Napadá mě, že se rozštelovali vůle![]()
Co vy na to?![]()
![]()
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
Re: Klapání v motoru trochu jinak...
Bedřich psal:Ahoj, sorry že jsem dávám tohle téma "znovu", ale problém je trochu jiný a ty diskuze je už o
Trabl:
Po nastartování je slyšet klepání z motoru závisle na otáčkách. Při volnoběhu míň a votočením heftu a zavření je to slyšet víc. Ve vysokých otáčkách to klape až to slyším v helmě.
Něco podobnýho se mi taky stalo...Zapomněl sem dotáhnout kontramatku při štělování ventilů a ta se odporoučela na cestu motóremnaštěstí si nedala žádné dostaveníčko s jinými částmi a kanálem votekla rovnou do vany
Co jsem předtím dělal:
- Výměna vzducháče
- Kontrola rozvoďáku (vyndanej napínák a opět zandaný + několíkrát otočení motorem přes snímač)
- Víko bylo dole a NOVÉ nastavení vetilů
Napadá mě, že se rozštelovali vůle
Co vy na to?
se mi to nějak promíchalo![]()
tak znova:
Něco podobnýho se mi taky stalo...Zapomněl sem dotáhnout kontramatku při štělování ventilů a ta se odporoučela na cestu motórem naštěstí si nedala žádné dostaveníčko s jinými částmi a kanálem votekla rovnou do vany
Lihy psal:se mi to nějak promíchalo
tak znova:
Něco podobnýho se mi taky stalo...Zapomněl sem dotáhnout kontramatku při štělování ventilů a ta se odporoučela na cestu motórem naštěstí si nedala žádné dostaveníčko s jinými částmi a kanálem votekla rovnou do vany
![]()
![]()
sem se málem posral...
To sand ne![]()
škardík psal:A odkud to klepe? Je to slyšet jako z klavy, nebo odjinud? A je to cvakání nebo klepání??
Jde to z hlavy... ale s kámošem sme to poslouchali přes dřívko a neschodli se jestli zleva 1-2 nebo z prava 3-4 válec.
Rozvodák to bejt nemůže? Asi ne...
|
inkvizitorr (Administrator) 06.02.2008 15:23:18 Offline |
Bedřich psal:Spíš klapání než cvakání.
Rozhodně mi do motoru nic nespadlo, dával jsem bacha...
A taky stopro to napodzim nedělalo...
bych možná nechal poslechnout tu zvonkohru někoho kdo už pár vzducháčů vystřídal, sykouš taky furt špekuloval, že za studena v tom cinká, za tepla klepe a slyšel růst i dříví vokolo silnice, vyměnil kde co a béčko si cinká a chrastí vesele dál a jezdí bez problémů myslim...![]()
![]()
doba je temná...
inkvizitorr psal:Bedřich psal:Spíš klapání než cvakání.
A taky stopro to napodzim nedělalo...bych možná nechal poslechnout tu zvonkohru někoho kdo už pár vzducháčů vystřídal, sykouš taky furt špekuloval, že za studena v tom cinká, za tepla klepe a slyšel růst i dříví vokolo silnice, vyměnil kde co a béčko si cinká a chrastí vesele dál a jezdí bez problémů myslim...
Jako že se z béčka linou strašný zvuky to vím. Ale tyhle nikdá ne.
Mašinu mám u Benešova a v okolí nikoho z dobrym uchem nemám. Honit to po servisech se mi nechce, abych tam něco nedojebal![]()
|
K.a.s.y.m. (Člen) 06.02.2008 15:38:33 Offline |
Bedřich psal:inkvizitorr psal:Bedřich psal:Spíš klapání než cvakání.
A taky stopro to napodzim nedělalo...bych možná nechal poslechnout tu zvonkohru někoho kdo už pár vzducháčů vystřídal, sykouš taky furt špekuloval, že za studena v tom cinká, za tepla klepe a slyšel růst i dříví vokolo silnice, vyměnil kde co a béčko si cinká a chrastí vesele dál a jezdí bez problémů myslim...
Jako že se z béčka linou strašný zvuky to vím. Ale tyhle nikdá ne.
![]()
Mašinu mám u Benešova a v okolí nikoho z dobrym uchem nemám. Honit to po servisech se mi nechce, abych tam něco nedojebal
co je u benšova?Já jsem z vlašimi,ale o víkendu nebudu doma![]()
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Taky mi v bandasce jakoby klepe, ale jen za studena - jakmile se to ohřeje (v těhle teplotách na volnoběh to trvá tak 10 - 15min a je klid...
Nic sem zatim na ní nedělal, ani neměnil olej, ani vzducháč ani nic jinýho (to budu dělat až těsně před vyjetim) a mám dojem, že před koncem sezony to nedělalo.
Nevim, spíš mi to připadá, jak když klepe nějakej ventil ![]()
Hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere...
|
Progear 650 (Člen) 06.02.2008 18:53:14 Offline |
no možná nějakej parní.... ventil..![]()
vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Tak jsem dnes odstranil závadu.![]()
celý jsem to opět rozebral a zkotroloval vent. vůle. vejfuková na druhém válci měla vůli cca 0,5mm![]()
![]()
![]()
nechápu, jak je to možný, když jsem to předtím dvakrát kontroloval (otáčel)![]()
![]()
Ale teď je krásně tichoučkej...![]()
Stránky: 1