Nejsi přihlášen
Matika II.-help
nakladni vlak ma dvacet vagonu, jeden vagon ma 50 tun a lokomotiva 100 tun jakou silou musi brzdit, aby se zastavil z rychlosti 50 km na nulu?
nevite nekdo jak to je? prosim, cim driv tim lip, je to nutny, staci vysledek a kdo ma tak i postup, dikec
Bandit 4EVER!!!
Re: Matika II.-help
barynek psal:nakladni vlak ma dvacet vagonu, jeden vagon ma 50 tun a lokomotiva 100 tun jakou silou musi brzdit, aby se zastavil z rychlosti 50 km na nulu?
nevite nekdo jak to je? prosim, cim driv tim lip, je to nutny, staci vysledek a kdo ma tak i postup, dikec
Z hlavy to nedám ale bude to síla jako kráva
Napiš do výsledku že bude brzdit vší silou a stejně to neubrzdí a tu plechovku rozsračkuje
Ne asi
Banditatom (Člen) 31.01.2008 20:48:03 Offline |
11 000N
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Banditatom (Člen) 31.01.2008 20:51:08 Offline |
Banditatom psal:11 000N
nevěř mi je to blbost
Banditatom psal:Banditatom psal:11 000N
nevěř mi je to blbost
to je sila, kterou pusobi na zem ten vlak, to taky dam dohromady, ale dal???
odpovedi typu velkou silou, ukrutne velkou silou jsou jiste relevantni ale ja potrebuju postup a cislo, nebo aspon to cislo, no
Bandit 4EVER!!!
Banditatom psal:Banditatom psal:11 000N
nevěř mi je to blbost
šel bych na to logicky, vždycky se říká že vlak zastaví tak na kilometru +- když jede stovkou, jede 50 takže 500m Běžný auto zastaví z padesátky tak na 15 metrech pokud se nepletu. Z toho plyne že vlak zastaví silou 33,3 osobních aut
Ne asi
Banditatom (Člen) 31.01.2008 20:56:39 Offline |
luig psal:Banditatom psal:Banditatom psal:11 000N
nevěř mi je to blbost
šel bych na to logicky, vždycky se říká že vlak zastaví tak na kilometru +- když jede stovkou, jede 50 takže 500m Běžný auto zastaví z padesátky tak na 15 metrech pokud se nepletu. Z toho plyne že vlak zastaví silou 33,3 osobních aut
no a jakou silou zastaví osobní auto
luig psal:Banditatom psal:Banditatom psal:11 000N
nevěř mi je to blbost
silou to znamena "ňůtnméta", pokud se nepletu. Ze stovky aut kdyz bude kazdy jinak tezky tak taky pouzije jinou brzdnou silu kazdy auto ne? Kua doufam ze je to tak, tomuhle rozumim jak ... no proste nerozumim
Bandit 4EVER!!!
Banditatom (Člen) 31.01.2008 21:00:11 Offline |
ještě zapoměl dodat jaký brzdy ten vlak má? kotoučový bubnový nebo ala flinstouni
Hele kamaráde ted bez :
číslo ode mě nečekej ale já bych se s tim nesral a napsal bych že se zadanejma hodnotama nejsem schopnej příklad vyřešit: nevim vítr - proti, dozad, jestli sou koleje do svahu, ze svahu atd atd. Ser na to
A na co to vlastně potřebuješ?
Ne asi
Hele bacha to bude nějaká habaďůra. Kdyby si se zeptal, třeba na jak dlouhej dráze je schopnej zastavit takhle těžkej a rozjetej vlak? Ale tohle, jednoduše zastavíš vždy a jedno jakou silou záleží přeci jak dlouho to bude trvat a jakou dráhu za tu dobu ujede.
Pajk psal:Hele bacha to bude nějaká habaďůra. Kdyby si se zeptal, třeba na jak dlouhej dráze je schopnej zastavit takhle těžkej a rozjetej vlak? Ale tohle, jednoduše zastavíš vždy a jedno jakou silou záleží přeci jak dlouho to bude trvat a jakou dráhu za tu dobu ujede.
prej se to da pocitat pomoci Newtonova zakona... kdyz to ja neznam
Bandit 4EVER!!!
...vlak zastavíš asi tak, že jízdní páku z polohy J zkopneš do polohy 0 (kontrolér zkrokuje na 0) a potom šlehneš pákou na B, tím dojde k zapojení brzdnýho schématu, to už tu větev přesouváš fofrem z B do B+, čímž navolíš požadovanou brzdnou sílu; poloha B+ není aretovaná, takže páka tě veme přes hokejky a vrátí se ti zpátky; navolíš brzdnou sílu tlakem v převodníku; když už dobržďuješ zavergluješ klackem z B do polohy B-; zas tě to sejme a víš že máš končit, tak to kopneš zas na J a máš to vyřešený, na konec jenom připiš že to hovno šlajfuje a víc jak 215kN z toho nevydojíš ;)
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
ja tomu nerozumim, ale spocital bych vektor, ktery ma ten vlak pokud uvazuji rovinu, to bych spis zaradil do Fyzika1, pak bych to dal do rovnovahy s protismerem a mel by stat, proste bych vynalozil stejnou silu v protismeru, ale ja na to nejsem, bych se musel zeptat kamaradu ... to jsou jine bedny :). Mozna by slo pouzit i F1*m1=F2*m2(1)
osiris psal:...vlak zastavíš asi tak, že jízdní páku z polohy J zkopneš do polohy 0 (kontrolér zkrokuje na 0) a potom šlehneš pákou na B, tím dojde k zapojení brzdnýho schématu, to už tu větev přesouváš fofrem z B do B+, čímž navolíš požadovanou brzdnou sílu; poloha B+ není aretovaná, takže páka tě veme přes hokejky a vrátí se ti zpátky; navolíš brzdnou sílu tlakem v převodníku; když už dobržďuješ zavergluješ klackem z B do polohy B-; zas tě to sejme a víš že máš končit, tak to kopneš zas na J a máš to vyřešený, na konec jenom připiš že to hovno šlajfuje a víc jak 215kN z toho nevydojíš ;)
nevim nic, ale jestli tomu tak je tak to beru
jo Osi, muzes mi poslat mobil na PALOUSE, jestli ho mas? Mam mu zavolat a jeho cislo v porfilu je "nasrat" tak nevim...
Dik, muj telefon je v profilu ale kdyby neco tak 777 235 445. Jeste jednou dik az pomoc s lokotkou a i za to cislo, kdyz budes tak moc hodnej
Bandit 4EVER!!!
barynek psal:osiris psal:...vlak zastavíš asi tak, že jízdní páku z polohy J zkopneš do polohy 0 (kontrolér zkrokuje na 0) a potom šlehneš pákou na B, tím dojde k zapojení brzdnýho schématu, to už tu větev přesouváš fofrem z B do B+, čímž navolíš požadovanou brzdnou sílu; poloha B+ není aretovaná, takže páka tě veme přes hokejky a vrátí se ti zpátky; navolíš brzdnou sílu tlakem v převodníku; když už dobržďuješ zavergluješ klackem z B do polohy B-; zas tě to sejme a víš že máš končit, tak to kopneš zas na J a máš to vyřešený, na konec jenom připiš že to hovno šlajfuje a víc jak 215kN z toho nevydojíš ;)
nevim nic, ale jestli tomu tak je tak to beru
jo Osi, muzes mi poslat mobil na PALOUSE, jestli ho mas? Mam mu zavolat a jeho cislo v porfilu je "nasrat" tak nevim...
Dik, muj telefon je v profilu ale kdyby neco tak 777 235 445. Jeste jednou dik az pomoc s lokotkou a i za to cislo, kdyz budes tak moc hodnej
už nemusis, uz jsem na to prisel, kuwa ja jsem ale pomalej na tuty věci
Bandit 4EVER!!!
ale houby Os vubec neviii . Pise tu nejaky mozny nesmysly, co vypadaj slozite a proto si negdo muze myslet, ze tomu rozumi. Ale je to tak ze to Os nenasel tam, kde bere vse sve rady a rozumy (je to nejaka obrazkova ucebnice pro predskolaky)
osiris psal:...vlak zastavíš asi tak, že jízdní páku z polohy J zkopneš do polohy 0 (kontrolér zkrokuje na 0) a potom šlehneš pákou na B, tím dojde k zapojení brzdnýho schématu, to už tu větev přesouváš fofrem z B do B+, čímž navolíš požadovanou brzdnou sílu; poloha B+ není aretovaná, takže páka tě veme přes hokejky a vrátí se ti zpátky; navolíš brzdnou sílu tlakem v převodníku; když už dobržďuješ zavergluješ klackem z B do polohy B-; zas tě to sejme a víš že máš končit, tak to kopneš zas na J a máš to vyřešený, na konec jenom připiš že to hovno šlajfuje a víc jak 215kN z toho nevydojíš ;)
barynek psal:Zdenousek psal:dle osirisovo brzdné síly by ten vlak brzdil 71,01 sekundy...to je celkem reálné né?
já nevim, ale jestli víš jak na to porad postup.. copak ja vim jak dlouho brzdí vlak, kua?
Nějak ses do toho zamotal ne? Tě přeci původně nazajímal čas ale síla...
hodnota času ti je k hovnu ne?
Ne asi
Zdenousek psal:no čeče kuwa ja si myslim, že to zadání nejni kompletní, protože by tam měl bejt buď čas nebo dráha na který má zastavit...
Ale je, teoreticky jo pokud neuvažuješ ostatní vlivy. Máš zadanou počáteční rychlost a hmotnost. By to mělo stačit ne? Dráha a čas by byli vedlejší výsledky ale na to se nikdo neptal
Ne asi
Musíš napsat, za jakou dobu nebo na jaký dráze. Pak to bude v poho
barynek psal:nakladni vlak ma dvacet vagonu, jeden vagon ma 50 tun a lokomotiva 100 tun jakou silou musi brzdit, aby se zastavil z rychlosti 50 km na nulu?
Don´t worry, be Bandit!
hide psal:a na co to potrebujes vedet?
je to takovej dáreček od budoucího tchána, proto
ale zadání je takový jaký je, nic víc nevim. POkud to z toho nejde, tak nevadí, pokud jo, dejte mi číslo a nebo postup a já budu spokojenej parchant (sorry Filous za copyright )
To Luig: jj, motam se do toho pac mam plnou hlavu dobra, ctností, tvořící přírody a jinejch sraček (vy ostatní to neřeště-poslední zk na VŠ --> státnice)
Bandit 4EVER!!!
roman.v psal:Musíš napsat, za jakou dobu nebo na jaký dráze. Pak to bude v poho
Jo, koukam že už to tu padlo
viz avatar:)
podle me muze muze brzdit jakou chce silou, zalezi na tom, na jake vzdalenosti musi zastavit, ne? Kdyby jeste byla zadana draha, do ktere ma zabrzdit, nebo cas za ktery ma zabrzdit, tak bych s tim mozna neco vyved..Tod muj jenom nazor..
Kdo jinému jámu BAGR, sám do ní MAMUT! :)
Pajk: neboj se, ja si taky počkám, co z něj vyleze za postup.
Spidys: nežádám (zatim), ale posilal jsem mu to s tim psem a on na mně takhle, takže proto jsem to hodil sem, bo vy jste tady klucíí a holkíí chytrýý
Bandit 4EVER!!!
kavis psal:podle me muze muze brzdit jakou chce silou, zalezi na tom, na jake vzdalenosti musi zastavit, ne? Kdyby jeste byla zadana draha, do ktere ma zabrzdit, nebo cas za ktery ma zabrzdit, tak bych s tim mozna neco vyved..Tod muj jenom nazor..
tak si to urči sám a něco s tím vyveď, ale když uvažujem, že teda na 1km zastaví ze zhruba 100km rychlosti tak na 50km/h to bude 500m, toz tak nějak
Bandit 4EVER!!!
nemohlo by to byt podle F=m*v na 2 ???
brzdna sila něco kolem 212 MN????
tomB12 psal:barynek psal:nakladni vlak ma dvacet vagonu, jeden vagon ma 50 tun a lokomotiva 100 tun jakou silou musi brzdit, aby se zastavil z rychlosti 50 km na nulu?
nevite nekdo jak to je? prosim, cim driv tim lip, je to nutny, staci vysledek a kdo ma tak i postup, dikecnemohlo by to byt podle F=m*v na 2 ???
brzdna sila něco kolem 212 MN????
když pominu všechny ty páky na brzdění od Osiho tak možná jo, pac mu to vyšlo podobně ... ja ani nevim co je to F (že by ta síla???)
Bandit 4EVER!!!
jirka silver (Člen) 01.02.2008 09:06:01 Offline |
F=m.v
1100t=1100000kg=1100kN
50km/h=50:3,6=13,8888888888m/s
F=1100000x13.88888888=15278kN
nebo Ekinetická E=1/2mv2 výsledek v Joulech
E=1/2x1100000x13,888888888na druhou
Tak si vyber
Najdete nás na každém kilometru
jirka silver psal:F=m.v
1100t=1100000kg=1100kN
50km/h=50:3,6=13,8888888888m/s
F=1100000x13.88888888=15278kN
nebo Ekinetická E=1/2mv2 výsledek v Joulech
E=1/2x1100000x13,888888888na druhou
Tak si vyber
ty krááááso já znam jenom E=mc2 ale to je tak všechno.
Inu díky ti příteli, takoví jako ty budiž blahořečeni, že nemají v hlavě ohledně matiky to co já
Bandit 4EVER!!!
http://mech.fd.cvut.cz/education/bachel … irka_1.pdf
Příklad na straně 11. Jen opačně.
Dělej to přes hybnosti.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Postup je následovnej - F=m*a, kde m je hmotnost, a je zpomalení. Zpomalení lze spočítat ze vzahu - v=vo-a*t, kde v je rychlost, vo je původní rychlost soupravy a t je čas, po který souprava brzdí. Když souprava zastaví, tak v=0 z toho je možný spočítat zrychlení a. Potřebuješ k tomu mít zadaný časm za jaký má souprava zastavit (čím dříve zastaví, tím větší síla). Dá se to spočítat i přes dráhu, za kterou souprava zastaví. Tam pomocí výrazu s=vo*t-(d*t2)/2, kde s je dráha, dostaneš po matematický úpravě výraz a=2*s/vo2.
Ve zkratce - bez udání času, za který má zastavit nebo dráhy, na které má zastavit, to bude jenom akademická debata k pivu
Měj se.
barynek psal:hide psal:a na co to potrebujes vedet?
ale zadání je takový jaký je, nic víc nevim. POkud to z toho nejde, tak nevadí, pokud jo, dejte mi číslo a nebo postup a já budu spokojenej parchant (sorry Filous za copyright )
To Luig: jj, motam se do toho pac mam plnou hlavu dobra, ctností, tvořící přírody a jinejch sraček (vy ostatní to neřeště-poslední zk na VŠ --> státnice)
Don´t worry, be Bandit!
roman.v psal:Postup je následovnej - F=m*a, kde m je hmotnost, a je zpomalení. Zpomalení lze spočítat ze vzahu - v=vo-a*t, kde v je rychlost, vo je původní rychlost soupravy a t je čas, po který souprava brzdí. Když souprava zastaví, tak v=0 z toho je možný spočítat zrychlení a. Potřebuješ k tomu mít zadaný časm za jaký má souprava zastavit (čím dříve zastaví, tím větší síla). Dá se to spočítat i přes dráhu, za kterou souprava zastaví. Tam pomocí výrazu s=vo*t-(d*t2)/2, kde s je dráha, dostaneš po matematický úpravě výraz a=2*s/vo2.
Ve zkratce - bez udání času, za který má zastavit nebo dráhy, na které má zastavit, to bude jenom akademická debata k pivu
Měj se.barynek psal:hide psal:a na co to potrebujes vedet?
Blu one.... old one
roman.v psal:Postup je následovnej - F=m*a, kde m je hmotnost, a je zpomalení. Zpomalení lze spočítat ze vzahu - v=vo-a*t, kde v je rychlost, vo je původní rychlost soupravy a t je čas, po který souprava brzdí. Když souprava zastaví, tak v=0 z toho je možný spočítat zrychlení a. Potřebuješ k tomu mít zadaný časm za jaký má souprava zastavit (čím dříve zastaví, tím větší síla). Dá se to spočítat i přes dráhu, za kterou souprava zastaví. Tam pomocí výrazu s=vo*t-(d*t2)/2, kde s je dráha, dostaneš po matematický úpravě výraz a=2*s/vo2.
Měj se.barynek psal:hide psal:a na co to potrebujes vedet?
ouki, díkes, jsem zase o něco chytřejší... jestli se to dá říct takhle
Bandit 4EVER!!!
Ondráš psal:http://mech.fd.cvut.cz/education/bachelor/k618kd/download/kd_priklady_sbirka_1.pdf
Příklad na straně 11. Jen opačně.
Dělej to přes hybnosti.
tak jsem to sosnul, a koukam, že jediny čemu rozumim jsou nadpisy
Bandit 4EVER!!!
Shaft psal:myslim,že by z toho šla udělat pěkná diferenciální rovnice II. řádu....což?
No myslím že o to v MatII půjde....když začne u zkoušky operovat se vzorcema jako síla je polovina mámy tak ho vyrazej, že ani nestihne otevřít dveře
barynek: vogo byl si aspoň na maticeI ? My příde že nemáš ani páru vo čom to je
Lihy psal:Shaft psal:myslim,že by z toho šla udělat pěkná diferenciální rovnice II. řádu....což?
No myslím že o to v MatII půjde....když začne u zkoušky operovat se vzorcema jako síla je polovina mámy tak ho vyrazej, že ani nestihne otevřít dveře
barynek: vogo byl si aspoň na maticeI ? My příde že nemáš ani páru vo čom to je
šicki jste vedle já nejsem matematik, jsem lingvista - anglina tohel je jenom takovej bonus viz výše někde v diskuzu. Já si umím spočítat ještě tak aby mi vrátili v obchodě a procenta trojčlenkou, ale tuto???
Mě jen kdyby viděli na vejšce u kabinetu z matiky nebo fyziky tak hned volaj o pomoc..
Lihy - nemam ani tu nejmenší páru tos uhá, I haven´t the foggiest idea <--
Bandit 4EVER!!!
Zadání je podle mě neúplný.Buď tam musí bejt čas nebo dýlka na který má vlak zastavit.Jakožto nádražák to počítám každej den když počítám do papíru sílu brždění na celej vlak a na nákolky.Ale jak říkám.Chybí čas a nebo dráha
Sice to zní logicky s tou dráhou nebo časem ale zas na druhou stranu pokud bude brzdit méně intenzivně tak zastaví na delší dráze za delší čas, to je jasný, ale síla kterou na to vynaloží bude stejná akorát rozložená do delší doby. Rekněme že kdyby to zahamt na maximální možný dráze (třeba kilometr) a spotřeboval 200MN tak podle mýho pokud by brzdil desetinou možný maximální intenzity tak by zadrzdil na deseti kilometrech za desetinásobnou dobu ale zase s tou samou silou ne? Prostě vlak byl uvedenej do pohybu a potřebuje určitou sílu k zastavení, a je jedno jak dávkovanou. Něco jako když chci zatlouct hřebík, bud bušim málo ale víckrát nebo do toho jebnu, dám prdu a zabiju ho najednou
Ne asi
luig psal:Sice to zní logicky s tou dráhou nebo časem ale zas na druhou stranu pokud bude brzdit méně intenzivně tak zastaví na delší dráze za delší čas, to je jasný, ale síla kterou na to vynaloží bude stejná akorát rozložená do delší doby. Rekněme že kdyby to zahamt na maximální možný dráze (třeba kilometr) a spotřeboval 200MN tak podle mýho pokud by brzdil desetinou možný maximální intenzity tak by zadrzdil na deseti kilometrech za desetinásobnou dobu ale zase s tou samou silou ne? Prostě vlak byl uvedenej do pohybu a potřebuje určitou sílu k zastavení, a je jedno jak dávkovanou. Něco jako když chci zatlouct hřebík, bud bušim málo ale víckrát nebo do toho jebnu, dám prdu a zabiju ho najednou
Já myslím že nemáš pravdu. Jeho se ptají na velikost síly a ta bude jiná když bude brzdit na delší nebo kratší vzdálenosti. Jediný co bude stejný je výsledek=vlak zastaví.
viz avatar:)
luig psal:Sice to zní logicky s tou dráhou nebo časem ale zas na druhou stranu pokud bude brzdit méně intenzivně tak zastaví na delší dráze za delší čas, to je jasný, ale síla kterou na to vynaloží bude stejná akorát rozložená do delší doby. Rekněme že kdyby to zahamt na maximální možný dráze (třeba kilometr) a spotřeboval 200MN tak podle mýho pokud by brzdil desetinou možný maximální intenzity tak by zadrzdil na deseti kilometrech za desetinásobnou dobu ale zase s tou samou silou ne? Prostě vlak byl uvedenej do pohybu a potřebuje určitou sílu k zastavení, a je jedno jak dávkovanou. Něco jako když chci zatlouct hřebík, bud bušim málo ale víckrát nebo do toho jebnu, dám prdu a zabiju ho najednou
to o čem tu mluvíš se nazývá práce...jo ta bude stejná ať zastaví na kilometru nebo na metru, protože je to součin síly a dráhy
My letci máme ocelové ptáky...
luig psal:Tak se nechám podat
Ivoši zjisti ten výsledek a nějaký odůvodnění a hod to sem, vidíš jak je tu každej žhevej po výsledku
ty taková diskuze... no já jsem sám zvědavej jak mi to odůvodní. Říkal něco o tom, že stačí to spočítat obecně, že k tomu "prej" čas ani dýlku brzdný dráhy nepotřebuju.. tak nevim, jak řikam, na matiku jsem
Bandit 4EVER!!!
marcoo psal:Když obecně tak na něj teda je potřeba hooooodně velká síla.Ručně bych to brzdit nechtěl.Kdyžtak panoj učiteloj řekni ať se staví,mu to ukážu.
jestli v okoli Pilsen tak beru
jinak pan učitel on nejni, to jsem já
Bandit 4EVER!!!
barynkoj: Ivoši, když obecně, tak obecně a když přes Newtonovej zákon, tak holt přes zákon. Nevím kolikátej to ten zákon přesně je, ale je to zákon síly a říká, že síla se rovná hmotnost krát zrychlení (F=m*a). Budeme-li se tímto problémem zabývat podrobněji, zjistíme, že zrychlení (a) se rovná přírůstku (úbytku) rychlosti děleno časem (a=delta v/t). A když toto dosadíme do Newtonova zákona F=m*a získáme tvar F=m*v/t a totok už jednoduchou úpravou (vynásobením t) upravíme do podoby F*t=m*v. F=síla, tu chceš zjistit, t je čas za jakej ta mašinka zastaví, m je hmotnost mašinky a v je rychlost ze který ta mašinka brzdí. Je to celkem jednoduché, s matikou II to nemá myslím nic společného ( aspoň my jsme tam myslim brali dvojné a trojné integrály a tako vé podobné zajmavé věci ) Spíš bych to typnul na fyziku nekde f osmy tride
My letci máme ocelové ptáky...
Zdenousek psal:barynkoj: Ivoši, když obecně, tak obecně a když přes Newtonovej zákon, tak holt přes zákon. Nevím kolikátej to ten zákon přesně je, ale je to zákon síly a říká, že síla se rovná hmotnost krát zrychlení (F=m*a). Budeme-li se tímto problémem zabývat podrobněji, zjistíme, že zrychlení (a) se rovná přírůstku (úbytku) rychlosti děleno časem (a=delta v/t). A když toto dosadíme do Newtonova zákona F=m*a získáme tvar F=m*v/t a totok už jednoduchou úpravou (vynásobením t) upravíme do podoby F*t=m*v. F=síla, tu chceš zjistit, t je čas za jakej ta mašinka zastaví, m je hmotnost mašinky a v je rychlost ze který ta mašinka brzdí. Je to celkem jednoduché, s matikou II to nemá myslím nic společného ( aspoň my jsme tam myslim brali dvojné a trojné integrály a tako vé podobné zajmavé věci ) Spíš bych to typnul na fyziku nekde f osmy tride
ani fyzika mi nejde
holt nejsu typ na prirodní vedy, no...
Bandit 4EVER!!!
barynek psal:Zdenousek psal:to ser, já zase nespíkuju
šak to , ale zajímá mě to když už tím tady zasírám forum v pátek (jako příští) jedu k přítelce osobně, tak hodim výsledek.
Nuže vydržte vy po výseldku prahnoucí
Hlavně si to všechno pořádně zapiš až ti to bude tchán vysvětlovat. Znáš se, hm hm to je jasný chápu rozumim, sem vás jenom zkoušel...a hovno, nableješ sem zas nějakou a bude v tom ještě větší bordel než ted
Ne asi
barynek psal:marcoo psal:Když obecně tak na něj teda je potřeba hooooodně velká síla.Ručně bych to brzdit nechtěl.Kdyžtak panoj učiteloj řekni ať se staví,mu to ukážu.
jinak pan učitel on nejni, to jsem já
o jééé k tobě bych dal svoje děcka na doučování
marcoo psal:barynek psal:marcoo psal:Když obecně tak na něj teda je potřeba hooooodně velká síla.Ručně bych to brzdit nechtěl.Kdyžtak panoj učiteloj řekni ať se staví,mu to ukážu.
jinak pan učitel on nejni, to jsem jáo jééé k tobě bych dal svoje děcka na doučování
na fyziku rozhodne ne
zkus to s ajinou a uvidíš ty výsledky
Bandit 4EVER!!!
Prdlajs, pleteš dohromady sílu a práci. Ta bude stejná, ale síla bude sakra jiná.
Don´t worry, be Bandit!
jirka silver (Člen) 04.02.2008 08:21:17 Offline |
Představ si,že ten vagon máš roztlačit jako Zekon budeš potřebovat sílu a působit dlouhou dobu takže platí
F=m.v/t když jsi v zadání neměl čas tak je asi nepatrnej a máš počítat s jednou sekundou.Potom platí F=m.v/1
Najdete nás na každém kilometru
necetl jsem vsechny predchozi prispevky, tak nevim, jestli uz sem nekdo psal reseni ... ale prijde mi, ze kdyz ma vlak 1100 tun a frci rychlosti 50km/h, tak vyvyne kinetickou energii (silu) 1100*50 = 55000 no a aby ten vlak zastavil na nulu, tak je treba na nej pusobit stejne velkou silou (jen v opacnym smeru). Mozna, ze se to ma prvne nejak prevest na nejake spolecne jednotky (kg a m/s), ale prijde mi, ze takhle je to v principu spravne ... nebo ne? Fyziku jsem nemel uz pekne dlouho ... tak se nebojte a klidne se mi zasmejte
I'm a loser baby, so why don't you kill me....
Loser psal:necetl jsem vsechny predchozi prispevky, tak nevim, jestli uz sem nekdo psal reseni ... ale prijde mi, ze kdyz ma vlak 1100 tun a frci rychlosti 50km/h, tak vyvyne kinetickou energii (silu) 1100*50 = 55000 no a aby ten vlak zastavil na nulu, tak je treba na nej pusobit stejne velkou silou (jen v opacnym smeru). Mozna, ze se to ma prvne nejak prevest na nejake spolecne jednotky (kg a m/s), ale prijde mi, ze takhle je to v principu spravne ... nebo ne? Fyziku jsem nemel uz pekne dlouho ... tak se nebojte a klidne se mi zasmejte
Kinetická energie je 1/2*m*v^2. To co tam počítáš je hybnost. Tuna jde o práci potřebnou k zastavení vlaku. Teda myslím, že to tak bylo... jak, že to bylo?
Loser psal:sem k tomu chtel pouzit nejaky vodborny terminy, aby to vypadalo duverihodneji ... vetsinou to zabira a lidi to sezerou
Vogo víš jak dlouho jsem musel Googlit, abych to napsal...
luig psal:barynek psal:Zdenousek psal:to ser, já zase nespíkuju
šak to , ale zajímá mě to když už tím tady zasírám forum v pátek (jako příští) jedu k přítelce osobně, tak hodim výsledek.
Nuže vydržte vy po výseldku prahnoucíHlavně si to všechno pořádně zapiš až ti to bude tchán vysvětlovat. Znáš se, hm hm to je jasný chápu rozumim, sem vás jenom zkoušel...a hovno, nableješ sem zas nějakou a bude v tom ještě větší bordel než ted
Bandit 4EVER!!!
Takze pratele,
po navsteve u me drahe polovicko jsme zjistili to, co tu resilo spousta lidi: a to ze chybi jedna velicina. Jo, jo, vsem, ktery me ted nazvou predem dekuji, ale pravdepodobne doslo k omylu na strane prepisovatelky od zadavatele k dodavateli. Chybel tam cas 2 minuty. Proste se obcas stane ze se chybicka vloudi i tak dekuji vsem kteri me podporili.
To Luig: tvuj komentar ani netreba, domyslim si
Bandit 4EVER!!!
Stránky: 1