Nejsi přihlášen
radialní brzdy
zdarec všici,chci se zeptat,jestli nevíte kdo přišel první s radialními brzdami,na kterym modele byly poprvé k vidění a jak to,že jsou lepší než klasický uchycení??Potřeboval bych to vysvětlit,protože v tom sakra nevidim rozdíl.Když šlehnu na svého banditka pořádný desky,tak šlajfuje jak vzteklej
Re: radialní brzdy
..první sériovka:Kawasaki ZX-6R 2005
..Hlavní výhodou radiálního uchycení brzdových třmenů je získání větší brzdící síly, přičemž celá soustava disponuje vyšší tuhostí, z čehož plyne samozřejmě efektivnější brždění a rychlejší reakce při zmáčknutí brzdové páčky. Navíc konstrukce radiální brzdy mimo to umožňuje použití menšího disku, což se musí pozitivně promítnout jak do váhy motocyklu, tak i do velikosti neodpružených hmot. Radiálním uchycením brzdových třmenů se myslí, že šrouby, které uchycují třmen, jsou v ose kotouče a ne kolmo k ní, jak je tomu u konvenčních brzd. To s sebou přináší výhodu menšího bočního výkyvu a lepší přilnutí brzdových destiček na povrch samotného disku.
..konec hlášení..
..opravdový muž s pravidelným cyklem..
K.a.s.y.m. (Člen) 28.02.2008 06:54:10 Offline |
Hmm tak ted se zeptám já....a rozdíl mezi radiální páčkou a normální ??? Já chápu rozdíl jen v působení síly na pístek a v možnosti použít větší pístek...tak jako tak to brzdí pěkně.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. psal:Hmm tak ted se zeptám já....a rozdíl mezi radiální páčkou a normální ??? Já chápu rozdíl jen v působení síly na pístek a v možnosti použít větší pístek...tak jako tak to brzdí pěkně.
...tag to vim naprosto přesně, páč sem namontoval radijálku vot Nissinu a sem happy voproti sérijový aksijální...vot samýho začátku byla přední brzda to jediný, co se mi nelíbilo a byl sem nasranej, že se s tym peru...asi špatnej kus z výroby, nevim...prostě to nebrzdilo...tagže sem to rozstřelil, abych si moch koupit radijální pumpu...vo moc líp se dáfkuje, má rychlejší nástup a páčku vovládáš daleko menčí silou...a ve spojení s pancéřovejma hadicema a sintrovanejma deskama vot EBC si chrochtam jag sviň...myslim, že je to lepčí investice neš votevřenej lauf
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
inkvizitorr (Administrator) 28.02.2008 08:19:39 Offline |
huskyb12 psal:Filous, máš recht, to je smysluplnej tuning - a tadle kombinace nemá chybu !
Ale jako nejlepčí motorka kosmosu to stejně nebrzdí, to dá rozum, né :)))
...no tag vo tom žádná! ...ta nejlepčí s celýho kosmosu je prostě nejlepčí
P.S. ...ten verkcojg eště nemam, sou to pitomci!
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
K.a.s.y.m. (Člen) 28.02.2008 09:07:41 Offline |
jediný co jsem řídil s radiálkama jak brzdiče tak páčka byl SuperDuke a jako brzdy fakt mazec na pohlazení jedním prstem a pomalu po předním......Ale proč jsou lepší jak axiál????????
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
inkvizitorr (Administrator) 28.02.2008 22:13:37 Offline |
Fresh Man psal:ja brzdim zadkem
vo asfalt
já rači hlavou, už podruhý jediný místo, kde se mi nemůže nic stát
doba je temná...
Stránky: 1