Nejsi přihlášen
upozornění pro cestování na Slovensko!!
http://natankuj.sme.sk/c/4815525/kartu- … treba.html
[img][/img][img][/img]
Jinak ji mám v PDF, ale jsem tatar a neumím to vložit
Zastavují prý především cizince aby vydělali a výše pokuty může být až 60 EUR.
Tož tak
Vzdáte-li se kouření, pití a milování, nebudete ve skutečnosti žít déle, ale jen vám to tak bude připadat. Sigmund Freud
Re: upozornění pro cestování na Slovensko!!
Tak jestli pojedem na tu Oravu tak kurva co si tam mam vzit aby me nedali karabas ? Tlumivku to laufu a nejakou jejich lekarnicku koupit ci co ?
K.a.s.y.m. (Člen) 27.04.2009 09:25:24 Offline |
normálně jako obrázek postaru jen z toho odkazu smažeš to IMG zepředu a zezadu.
jinak třeba mě na mail(t.houlik@email.cz) a vložim to sem
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
http://natankuj.sme.sk/c/4815525/kartu- … treba.html
No tak jsem se ještě pídila a dopídila jsem se, že to zase tak povinné není.
Tak v tom aby se prase vyznalo. Páč ten mail šel z odboru dopravy v Libereckém kraji i s tel. atd
Vzdáte-li se kouření, pití a milování, nebudete ve skutečnosti žít déle, ale jen vám to tak bude připadat. Sigmund Freud
K.a.s.y.m. (Člen) 27.04.2009 12:16:24 Offline |
To jako si mam vytisknout navod jo do lekarny ?
ja len doplnim, ze najvacsi problem s tymi kartami prvej pomoci je ten, ze nesmiete mat kartu vytlacenu. Taku pan organ aj tak neuzna!!!
Karta musi vyrobena u vyrobcu, ktoreho urcil stat a soferi si ju "mozu" zakupit...
K.a.s.y.m. (Člen) 27.04.2009 14:59:19 Offline |
no tak pokud to je takhle tak by to mělo bejt dostupný na každý pumpě hned za čárou.
Další věc je to ,že vozidlo musí být vybano povinnou výbavou podle země kde je registrované.
A teď babo raď
kneehammer (Člen) 27.04.2009 15:00:10 Offline |
Je tohle pravda?
Zakony musis dodrziavat slovenske, ale povinna vybava staci taka ako je v state, kde mas auto registrovane.
No a taky plati tohle:
Zároveň platí, že ku starým lekárničkám, ktoré máte v aute, si nemusíte zháňať kartu prvej pomoci. Dokonca to platí aj pre autolekárničky, ktoré si kúpite do začiatku účinnosti vyhlášky, teda do 1. mája. Vo vyhláške totiž táto povinnosť nie je zakotvená.
.... takze asi na
..:: B12 inside ::..
kneehammer psal:Je tohle pravda?
Zakony musis dodrziavat slovenske, ale povinna vybava staci taka ako je v state, kde mas auto registrovane.
No a taky plati tohle:
Zároveň platí, že ku starým lekárničkám, ktoré máte v aute, si nemusíte zháňať kartu prvej pomoci. Dokonca to platí aj pre autolekárničky, ktoré si kúpite do začiatku účinnosti vyhlášky, teda do 1. mája. Vo vyhláške totiž táto povinnosť nie je zakotvená.
.... takze asi na
tak zkus vystoupi na dálnici v rakousku bez vesty. ta taky u nás neni v pov. výbavě
momentalně zavostalej
kneehammer psal:Je tohle pravda?
No a taky plati tohle:
.... takze asi na:ass:
k prvej otazke to co uz bolo napisane, plus doplnim, ze v rakusku je povinost mat kolko reflex. viest, kolko je v aute pasazierov!
K veci: Musis dodrziavat zakony krajiny v ktorej sa nachadzas (cigani s anglickymi autami nam tu tiez nejazdia po lavej strane (chvalabohu - kurwy))
Ku karte prvej pomoci:
Kartu nie je potrebne doplnat do lekarniciek ktore su v autach, motorkach. Je potrebne aby lekarnicka bola pred datumom expiracie. Pokial bude len jedna vec z obsahu po expiracii, tak uz je cela lekarnicka v :ass:
je to cirkus, ale je to tak. Ide predsa o nasu bezpecnost :-D:-D
Marián psal:jo co sem cet, tak ta vesta je povinna na moto i na slovensku...
toto mi dodnes nie je jasne, no vestu v podsedlovke nosim. Mimo toho ulozneho priestoru pod sedlom. tam nezavadzia ani inak nevadi, tak preco nie.
Horsie je, ze vesta ktoru mam je zelena...
To je teda tiez dobra ...soferi na SVK nesmu mat zelene vesty
mazo psal:ak ides 100 v obci, tak si ta uz vsimaju a stare babky s kosami
musíš jezdit jako já,a nestačí si tě ani všimnout no zachvilku si budeme muset koupit vozík za moto,aby jsme to všechno pobrali co bude třeba
když to jede,je to OK
no a viete, co musis mat so sebou v chorvatsku alebo rakusku? ani ja nie. to neriesim, ale mozno tie gs, bmv vlacia v tych plechovych kufroch tieto picoviny a vraj poliaci musia vlacit aj hasicky pristroj.
takze iba lekarnicka a mam v
MILUJU SMRT.. dneska tu chcípneš
Fresh Man psal:teda to sou neuvěřitelný! jak moc to je absurdní ????,,,, já už si mysim že si z nás dělaj srandu...
A čo si predstavujete pod takým pojmom absurdný,Kefalín???
Lopatkou mezi kulky,nebo kulku mezi lopatky??
Vcera to ti idioti v tv davali ze tu samou prasecinu udelaj i u nas :) po sesti letech opet vymeni obsah lekarnicky s kvalitnejsima nuzkama, dostanem jakejsi alobal zlatej :) a sichrhajzky si prej mame dat do ucha a navod k pouziti z textu se stanou obrazky viz. SLOVAKAI, zas maji splneno na par let
No krása. Já mám v podsedlovce tak místo, abych tam strčil lékárničku a jeden klíč. Vymoženosti typu sada žárovek, klíčů a reflexní vesta prostě nevozím. A pokud mě bude chtít orgán pokutovat, tak ať mi nejdřív laskavě řekne, kam mám dát tu výbavu, když motorka není standartně vybavena takovým prostorem. A ohledně výbavy typu karta 1. pomoci, ať dou slovenští fízli do
Tak trochu jsem z tohoto předmětu skládal státnice a předtím nás to biflovali 3 roky na fakultě. Si prostě ofotím diplom a fuck off
Motorkář je týpek tvrdej, na plechovky z výšky mrdej.
Zástupci ÚAMK v Praze se ale domnívají, že českým řidičům při absenci karty nic nehrozí.
Stáhnout z internetu a zalaminovat
„Podle platné legislativy musí mít řidič povinnou výbavu země původu, tedy českou, a tak se domnívám, že mu pokuta nehrozí,“ uklidňoval situaci pracovník ÚAMK v Praze Karel Pospíšil.
To, že slovenskou kartu zahraniční řidiči mít nemusejí, tvrdí i slovenské úřady. Ale tamní policie naproti tomu sdělila, že bude kontrolovat všechny řidiče.
"FORTUNA IUVAT AUDACES"
SLUGI psal:Zástupci ÚAMK v Praze se ale domnívají, že českým řidičům při absenci karty nic nehrozí.
Stáhnout z internetu a zalaminovat
„Podle platné legislativy musí mít řidič povinnou výbavu země původu, tedy českou, a tak se domnívám, že mu pokuta nehrozí,“ uklidňoval situaci pracovník ÚAMK v Praze Karel Pospíšil.
To, že slovenskou kartu zahraniční řidiči mít nemusejí, tvrdí i slovenské úřady. Ale tamní policie naproti tomu sdělila, že bude kontrolovat všechny řidiče.
No a teď se v tom PRASE vyznej
Stránky: 1